El Govern analitza mesures per a «ajudar en el pagament del lloguer d’habitatge»

El Govern està analitzant la manera de facilitar ajudes als qui tinguin problemes per a afrontar el pagament del lloguer dels seus habitatges a conseqüència de la situació que travessa el país per la crisi del coronavirus.

Així ho va anunciar el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, qui va reconèixer que no donarà temps a portar les mesures a la reunió del Consell de Ministres d'aquesta setmana. Però confien a aprovar-les en el de la setmana vinent.

El Govern estudia com ajudar a les persones amb dificultats per a pagar el lloguer

«Estem estudiant com ajudar a les persones que es troben amb dificultats per a pagar el lloguer i debatent les alternatives«, va indicar el ministre en roda de premsa. «El Ministeri de Transports ha fet una proposta amb diferents opcions que s'estan debatent», ha avançat.

«Em sembla un molt positiu exercici de responsabilitat social, de solidaritat i de lleialtat d'aquestes entitats amb els seus clients i inquilins», va destacar Ábalos.

En aquest punt, va indicar que l'Administració també fa «el propi», en relació a la decisió d'Aena i Adif, els operadors de la xarxa d'aeroports i de les estacions i la resta d'infraestructures ferroviàries respectivament, de no cobrar el lloguer a les empreses que tenen botigues en els locals comercials que arrenden en aeròdroms i estacions de tren i que, aquests dies, han hagut de tancar.

«Em sembla positiu que entitats privades vagin obrint camí. A l'espera del que el Govern pugui decidir quant a moratòria de lloguers», va afegir Ábalos.

Les ciutat i entitats privades fan efectives les primeres mesures

L'Ajuntament de Barcelona no cobrarà les quotes de lloguer dels habitatges del seu parc públic durant els mesos d'abril, maig i juny, de manera que un total de 8.748 famílies que viuen de lloguer en habitatges gestionats per l'Institut Municipal d'Habitatge i la Rehabilitació (IMHAB) no tornaran a pagar el lloguer fins al mes de juliol. Aquestes famílies abonaran l'import de les mensualitats d'abril, maig i juny prorratejat en els 18 mesos següents.

D'altra banda grans promotores immobiliàries com Metrovacesa, Aedas Homes, Habitat Inmobiliaria, Neinor Homes i Vía Célere han arribat a un acord: durant els propers mesos els clients que hàgin adquirit una vivenda encara en construcció podran gaudir d'un aplaçament dels pagaments a compte d'aquesta.

Font: Europa Press

Entradas relacionadas