El Govern revisarà 93 plans parcials del litoral tarragoní que sumen 40.000 habitatges

La pròxima tardor es farà una moratòria en aquests sectors, que en alguns casos es mantindran i en uns altres es modificaran o descatalogaran per a evitar el seu desenvolupament

El Govern de la Generalitat està a punt d'iniciar els primers passos per blindar el litoral tarragoní. Segons ha pogut saber el Diari, l'administració catalana té previst abordar després de l'estiu el pla director urbanístic de revisió de sòls no sostenibles, una iniciativa que vol suposar un autèntic pla de protecció de la Costa Daurada, i que impedirà la construcció en espais d'interès natural i paisatgístic.

El secretari d'Hàbitat Urbà de la Generalitat, Agustí Serra, confirma que els tràmits s'iniciaran al «setembre o octubre». Aquesta revisió afectarà tretze municipis del litoral tarragoní, des de Cunit a L'Hospitalet de l'Infant, dels quals deu «no tenen un pla general que s'adapti al planejament territorial». En total s'estudiaran 93 sectors de creixement, que afecten un total de 1.500 hectàrees de terreny i en els quals està prevista la construcció d'uns 40.000 habitatges.

El Govern iniciarà el mateix procediment que ja s'ha dut a terme amb la tramitació del pla director del Pirineu, que el mes de juliol es preveu que quedi aprovat definitivament. I, posteriorment, es va fer en el litoral de Girona. El seu debat es troba en la fase final i està previst que s'aprovi a l'octubre. «Els criteris seran els mateixos –afirma Serra– i consistirà en la revisió dels sectors urbanitzables i urbans no consolidats, sota uns criteris de sostenibilitat». A través del pla director es farà un estudi de cadascun d'aquests àmbits, de manera que en alguns casos s'optarà per una desclassificació directa, en uns altres es mantindrà tal qual i en uns altres hi haurà una modificació per a reduir l'àmbit i concentrar la seva edificabilitat. De totes maneres, Serra ja anticipa que el segon cas es donarà «en poques ocasions».

Llegeix tota la notícia aquí >>>

Font: Diari de Tarragona

Entradas relacionadas