El mercat d’inversió immobiliària aconsegueix ja un 40% del total del primer trimestre de 2017

El volum d'inversió ha ascendit a 910 milions d'euros el gener passat, el 40% del total registrat en el primer trimestre de 2017.

En retail i centres comercials ja hi ha previstos més de 2.500 milions d'euros d'inversió en operacions.

En el segment d'oficines, la cartera d'operacions per als propers mesos s'eleva a 2.000 milions d'euros.

La inversió immobiliària directa en 2017 al mercat terciari va batre rècord en l'última dècada: 9.200 milions d'euros.

El mercat d'inversió immobiliària està mostrant gran fortalesa en els segments retail i oficines. Segons les dades de Savills Aguirre Newman, el volum d'inversió en retail previst per als propers mesos s'eleva als 2.500 milions d'euros, després d'un gener especialment actiu, en marcar un volum d'inversió de 660 milions d'euros amb dos megaoperaciones al gener, la venda d'una cartera de locals d'Inditex i l'operació Parc Corredor.

El segment d'oficines també avança un any amb una forta inversió, ja que, segons les dades de Savills Aguirre Newman, ja hi ha operacions previstes per un volum superior als 2.000 milions d'euros. En el primer mes de l'any, oficines ha registrat operacions per valor de 210 milions d'euros.

L'arrencada de l'any en inversió terciara aconsegueix ja els 910 milions d'euros, un 40% del volum total del primer trimestre de 2017.

Aquestes dades consoliden la tendència de 2017, que ha marcat rècord de l'última dècada en aconseguir els 9.200 milions d'euros d'inversió directa al mercat terciari i segon màxim de la sèrie històrica, solament per sota dels 10.700 milions d'euros aconseguits en 2007.

Dins del mercat terciari, hotels i retail van registrar xifres rècord en les seves respectives sèries històriques: 2.400 milions d'euros en transaccions en inversió directa en hotels (un 44% més que en 2016) i 3.500 milions d'euros en retail (un 18% més que en 2016 i volum que representa un 40% del total de la inversió en terciari). Mentre, oficines i logístic, segments marcats per l'escassetat de producte, han registrat descensos respecte a la inversió de 2016 hagut d'en tots dos casos a l'escassetat d'actius disponibles en inversió.

Les yields en producte prevalgui del mercat terciari s'han mantingut estables durant 2017 i segons la previsions, continuaran estables en 2018. Tan sol els parcs de mitjanes, encara per sobre del nivell precrisis, admetran algun ajust, igual que certs actius prevalgui (centres comercials o oficines) en localitzacions secundàries consolidades.

Producte alternatiu

Per Savills Aguirre Newman, els productes alternatius cada vegada estan prenent més pes al mercat d'inversió immobiliària a causa de la saturació de players en els segments tradicionals (oficines, retail, logístic i hoteler), a l'escassetat de producte i a la possibilitat de registrar rendibilitats més altes. Es tracta d'actius com a residències d'estudiants i de tercera edat, sector sanitari i pàrquings. En 2017, es van produir 17 operacions en productes alternatius, superant els 1.000 milions d'euros d'inversió. Les residències d'estudiants i de tercera edat van copar el 70% de l'activitat, seguit de producte sanitari (24% del total) i de pàrquing (6%).

Perfil inversor

Els fons lideren el mercat d'inversió terciària amb gairebé 5.150 milions d'euros en 2017, un 60% del total i un increment del 6% respecte a 2016, seguits de les Socimi (amb un 17% del total transaccionat).

El capital internacional continua dominant el mercat terciari, amb 5.700 milions d'euros registrats en 2017, la qual cosa representa el 63% del total i primer inversor en tots els segments excepte oficines. Per regions, Europa concentra gairebé el 50% del total de la inversió estrangera, seguit d'EUA (amb el 40%), Orient Mitjà i Àsia/Pacífic.

FONT: www.inmodiario.com

Entradas relacionadas