El Tribunal Constitucional tomba el decret del Govern que obligava els grans tenidors a oferir lloguer social

La norma obligava els grans tenidors a renovar el lloguer social i oferir alternativa als ocupes

El Tribunal Constitucional ha emès una nota informativa en la qual anuncia públicament que el seu Ple ha estimat per unanimitat una part del recurs d'inconstitucionalitat presentat pel Partit Popular contra el Decret 19/2019.

Aquesta decisió anul·la la normativa impulsada pel Govern de la Generalitat, que obligava els grans tenidors a oferir lloguer social a les persones vulnerables que ocupen il·legítimament un habitatge.

El decret estipulava que els grans tenidors haurien d'oferir lloguer social a les famílies vulnerables que arribessin a la fi del seu contracte, així com als ocupes que anessin a ser desnonats. El PP, que ja va recórrer al Consell de Garanties Estatutàries, va presentar un recurs davant el TC, que ara l'ha declarat parcialment inconstitucional.

La sentència al complet es donarà a conèixer els pròxims dies, però ja se n'ha avançat la part dispositiva. L'argument amb més pes que ha portat els jutges a tombar determinats preceptes és que no es donen les condicions "d'extraordinària i urgent necessitat" com per aprovar un decret sobre habitatge, havent de ser aquest una llei.

Descarrega la nota informativa del TC >>>

 

Entradas relacionadas