Èxit de participació en la jornada formativa del Col·legi i Associació d’Agents de la Propietat Immobiliària de la Província de Tarragona i en la segona de les reunions territorials a Tarragona

Més de 100 professionals del sector immobiliari participen en la jornada formativa sobre la nova llei reguladora dels contractes de crèdit immobiliari i sobre els processos de desallotjament d'"okupes"

La ponència ha anat a càrrec del Sr. Joan Perarnau Moya, magistrat i professor associat de dret processal de la URV.

La formació s'ha celebrat avui, 17 de maig, al Palau de Congressos de Tarragona on hi han assistit un centenar de col·legiats i associats del Col·legi i Associació d'Agents de la Propietat Immobiliària de la Província de Tarragona.

Els dos temes tractats en la jornada són imprescindibles per estar actualitzat en el sector immobiliari. En primer lloc el Sr. Joan Perarnau Moya ha exposat les principals novetats de la nova Llei 5/2019 reguladora dels Contractes de Crèdit Immobiliari. La norma era necessària per a adaptar la Directiva, la finalitat de la qual era "garantir que tots els consumidors que concloguin els contractes de crèdit per a béns immobles gaudeixin d'un elevat grau de protecció" en l'àmbit europeu; a Espanya a més era necessària per a retornar la seguretat jurídica a un àmbit de la contractació de gran importància social i econòmica.

En la segona part de la ponència s'ha tractat el nou procediment judicial del desnonament exprés contra 'okupacions' contemplat en la Llei 5/2018. Perarnau ha analitzat els diferents casos i ha indicat recomanacions d'actuació depenent de cada supòsit. En acabar totes les explicacions els participants han pogut plantejar els seus dubtes al magistrat.

Per finalitzar l'acte el President del COAPI i Associació, Josep Antoni Mas, ha dirigit unes paraules als assistents i ha anunciat que les properes formacions se centraran en aspectes de màrqueting i vendes del sector immobiliari. En els darrers mesos el COAPI i Associació ha centrat les seves formacions en aspectes legislatius donat a les recents actualitzacions de lleis en matèria d'habitatge.

El mateix dia ha tingut lloc la segona de les trobades territorials del Col·legi i Associació

Els professionals del sector Tarragona no s'han volgut perdre la cita i més de 45 col·legiats i associats han compartit una reunió-dinar amb el president de l'entitat i amb companys de professió.
La trobada ha servit per crear un espai de networking entre els APIs tarragonins que han aprofitat l'ocasió per teixir col·laboracions i cercar noves oportunitats de negoci.

Los comentarios están cerrados.