Èxit de participació en la jornada formativa “El lloguer turístic i les seves conseqüències fiscals”

La jornada, organitzada pel COAPI i Associació, ha aplegat més de 60 professionals del sector immobiliari de la província de Tarragona

El curs ha anat a càrrec del Sr. Lluís Briansó, economista, advocat i assessor fiscal del Col·legi. La jornada s'ha celebrat a la seu de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Tarragona.
En aquesta formació els assistents han tingut l'oportunitat de profunditzar en la fiscalització i aspectes legals que afecten una pràctica que cada cop pren més força: el lloguer turístic.
En una província com Tarragona, on el turisme és un dels pilars econòmics, els professionals del sector han notat una demanda creixent de clients que busquen assessorament per llogar els seus immobles com a apartaments turístics.

Com a intermediaris els APIs juguen un paper important i cal parar atenció a les fórmules de contractes aplicables quan hi intervé una agència immobiliària. El Sr. Briansó ha definit què es considera lloguer d'ús turístic segons la normativa turística de Catalunya i segons la definició fiscal. També s'han analitzat les característiques que diferencien aquest tipus de lloguer del lloguer tradicional. També s'han aprofundit en temes de fiscalització analitzant les diferències de tractament fiscal entre lloguer d'habitatge turístic i lloguer d'habitatge permanent. Finalment el ponent ha donat una explicació pràctica de les diferents fórmules possibles quan intervé una agència immobiliària i les seves conseqüències fiscals amb l'objectiu de familiaritzar els professionals del sector amb aquest tipus de lloguer.

Amb aquesta jornada el COAPI i Associació, una vegada més, ha demostrat la importància d'una formació actualitzada i la capacitat d'adaptar-se a les oportunitats del mercat. L'entitat ha posat a disposició dels seus col·legiats i associats els coneixements i documents relatius al tema exposat amb l'objectiu de donar les eines que els permetran aportar la seguretat i la professionalitat que demana el mercat immobiliari.

 

Entradas relacionadas