Informe Tinsa, el preu pujarà un 3% el 2020

Segons previsions del Servei d'Estudis Tinsa, el preu mitjà de l'habitatge a Espanya creixerà fins un 3% l'any que ve i les compravendes entre un 3% i un 5%.

En general, Tinsa espera que hi hagi estabilitat en tots els indicadors oferta, demanda i preus durant 2020, després del «refredament generalitzat» que s'han registrat aquest any.

El director del servei d'Estudis, Rafael Gil, ha ressaltat que al 2019 s'estan constatant increments dels preus lleugerament per sobre del 3%, per la qual cosa espera que es redueixin de manera gradual i quedin per sota d'aquest llindar l'any vinent.

Pel que fa a les transaccions i constitució de noves hipoteques, Gil ha assegurat que” hi haurà una continuïtat del progressiu alentiment registrat en els últims mesos”. També ha ressaltat que al llarg de 2019 els visats d'obra nova també han registrat xifres per sota de les previsions de creixement previstes.

Això, des del seu punt de vista, «convida a pensar que en 2020 es reflectirà l'actual conjuntura de mercat» i que la nova oferta augmentarà per sota de dos dígits percentuals.

També ha remarcat que l'esgotament del cicle expansiu comporta «un grau d'incertesa major de l'habitual» amb perspectives de creixement econòmic menys significatives de les previstes i que això podria afectar la resta de variables.

Llegir-ne més >>>

Los comentarios están cerrados.