La demanda d’habitatge cau un 23% durant l’estat d’alarma

La demanda d'habitatges es desploma durant l'estat d'alarma. D'acord amb Fòrum Consultors Immobiliaris, des del 15 de març al 30 d'abril, les peticions d'informació en habitatge nou han caigut un 23%.

Segons les dades de la companyia especialitzada en màrqueting immobiliari residencial, des que es va decretar l'estat d'alarma fins a finals d'abril s'han rebut peticions d'informació de més de 3.500 clients, d'ells uns 1.500 s'han atès per telèfon, videotrucades o visites virtuals. A més, en aquest període s'ha realitzat 40 reserves, 37 contractes de compravenda i 42 escriptures davant notari.
Malgrat la caiguda, des de Fòrum Consultors Immobiliaris apunten al fet que probablement a l'octubre o novembre el mercat tendirà feia una normalització.

"L'habitatge és un valor refugi en aquests moments, s'està generant demanda embassada i les declaracions d'alguns polítics estan provocant incertesa. La gent que tens estalvis en el banc prefereix dedicar-los al maó com a valor refugio", explica Carlos *Smerdou, conseller delegat de Fòrum Consultors Immobiliaris.

Evolució dels preus

Quant als preus, l'habitatge usat serà el segment més afectat. "Hi haurà més oferta per necessitats de venda, i alguns propietaris poden tenir necessitat de liquiditat i també hi haurà menys demanda per la situació de crisi i atur generat", indiquen des de la companyia.

No ocorre el mateix amb l'habitatge nou. Des de Fòrum Consultors apunten que no existeix estoc d'habitatge acabat i hi ha escassetat de sòl finalista.

"A això s'uneix que bona part de les promocions en zones urbanes compten amb demanda sòlida. A més, el 90% dels habitatges que es lliuren en 2020 ja estan venudes i fins i tot una part de les quals es lliuraran en 2021", afegeixen.

Font: Expansion.com

Entradas relacionadas