La rendibilitat de comprar per llogar

Invertir en la compra d'habitatge residencial per al seu posterior lloguer es posiciona com un dels actius més rendibles. El bon moment del sector immobiliari combinat amb uns baixos tipus d'interès, atreu a petits i grans inversors. Encara que els beneficis són interessants, els experts alerten d'una ‘bombolla de rendibilitat‘, on els beneficis esperats estan sobrevalorats pel que fa a la realitat.
Auge del sector residencial

Tant petits com a grans inversors i SOCIMIS es deixen seduir pels cants de sirena del mercat immobiliari que prometen uns beneficis importants en la compra d'habitatge per al seu posterior lloguer. Els preus dels lloguers a Espanya es van veure incrementats gairebé 13% de mitjana. A Barcelona i Madrid aquest augment es va situar en un 12,24% i 11,88% respectivament, segons dades de la consultora CBRE.

L'augment dels beneficis de la inversió en el sector residencial és una tendència relativament nova, ja que l'any passat la compra d'oficines per llogar se situava com l'opció més rendible. Avui, gràcies a la conjuntura econòmica, el sector residencial ha pres el relleu per proporcionar beneficis bruts de fins a un 7% segons l'últim informe de Grup Tecnocasa i la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Tal com assenyala el grup CBRE al diari El Confidencial: «El segment residencial està prenent un paper més rellevant en l'activitat general del sector immobiliari. L'expansió de la demanda d'habitatge, tant en compra per a ús propi com en rendibilitat, i l'intens creixement del lloguer a les grans ciutats, estan condicionant l'evolució d'aquest segment».

Dins del segment residencial hi ha diferències de rendibilitat entre els productes. El tipus d'habitatge i el barri on estigui situada influeix en el rendiment de l'actiu. Així, per exemple, l'existència o no d'ascensor en l'habitatge, el nombre d'habitacions o l'antiguitat i estat de conservació són factors importants a tenir en compte.

Llegir-ne més...

Entradas relacionadas