L’any 2018 va tancar amb un creixement important del sector de la construcció

Així ho apunten les últimes dades que donava a conèixer el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT), segons el qual aquesta activitat ha multiplicat per quatre els seus números respecte a l'any anterior.

En 2018 es van iniciar 276 noves construccions, la qual cosa situa la xifra de llicències concedides des de l'Ajuntament en un total de 900. Tarragona, després de Vila-seca, és el municipi del Camp que ha registrat un creixement més significatiu. Cambrils, Reus i Torredembarra també han continuat creixent, encara que en aquest cas de forma menys pronunciada, si es compara amb els anys anteriors.

Entre els mesos de gener i desembre de l'any passat van començar a construir-se al voltant de 800 habitatges nous, una dada que representa un augment de més del 80% respecte a 2017.

Els valors, després d'aquests anys de crisis en el sector de la construcció, marquen una «bona tendència i aporten optimisme», segons indiquen els professionals. Per comarques, els millors registres s'han donat al Tarragonès i el Baix Camp. Per contra, el Baix Penedès segueix a la baixa, a pesar que hi ha municipis com El Vendrell, Calafell, Destral de Calafell o Cunit, habitualment amb uns bons resultats.

A nivell econòmic, la inversió en noves promocions realitzades durant l'any passat ha arribat als 108 milions d'euros, uns valors similars als de 2010 i que pràcticament han doblegat als d'anys anteriors. La inversió en rehabilitació ha pujat també, situant-se en els 113 milions d'euros, i ha superat en un 26% els 90 milions de 2016.

L'habitatge nou es multiplica per quatre a Tarragona

L'any 2018 va tancar amb un creixement important del sector de la construcció. Així ho apunta el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT)

Es tracta de la major inversió a les comarques tarragonines, que evidencia un canvi de tendència cada vegada més important en el qual la rehabilitació agafa un paper significatiu.

Quant al tipus d'edificació, també hem vist un canvi respecte a la tendència habitual dels últims anys. La construcció en bloc es multiplica per tres i ocupa més d'un 70% de noves promocions. D'altra banda, els habitatges unifamiliars conserven valors malgrat créixer.

Font: Dari de Tarragona

 

 

Los comentarios están cerrados.