Més de seixanta professionals assisteixen a la jornada informativa sobre fiscalitat impartida pel Sr. Lluís Briansó

El passat dijous 2 de desembre es va dur a terme la sessió informativa sobre "La nova utilització del valor de referència que Hisenda aplicarà a partir de l'1 de gener del 2022 en els tributs de Successions i Donacions, Transmissions Patrimonials i actes jurídics documentats (ITP) i Patrimoni."

L'acte va anar a càrrec del Sr. Lluís Briansó, Economista i Advocat. Briansó també exerceix com a assessor fiscal del COAPI i Associació de la província de Tarragona motiu pel qual coneix en profunditat la realitat del sector i les exigències fiscals amb què ha de complir un API.

En la sessió hi van assistir una seixantena de col·legiats/des i associats/des del COAPI i Associació de la província de Tarragona que van valorar molt positivament els continguts i la informació proporcionada per a la correcta aplicació de la nova norma.

Segons explica el ponent aquest "és un canvi normatiu important que afectarà la tributació de les adquisicions dels immobles que donarà més seguretat jurídica i simplificarà tot el procediment. D'aquesta manera s'aconsegueix reduir la conflictivitat amb els tribunals, l'administració ens dirà per quin valor s'ha de tributar i, per tant, tot el procés serà més clar i transparent."

Segons Briansó amb aquesta norma hi haurà una simplificació de la feina dels APIs ja que fins ara els Agents de la Propietat podien fer servir unes referències existents per aconsellar i recomanar als seus clients sobre els valors a declarar mínims per evitar problemes. Ara el tràmit serà molt més senzill i segur, ja que només s'hauran d'aplicar els valors establerts per l'administració.

Entradas relacionadas