Només un 5% dels espanyols preveu comprar-se un habitatge l’any que ve

Només un 5,1% dels espanyols comprarà habitatge el proper any, segons es desprèn de l'Índex de Confiança del Consumidor d'agost, elaborat pel Centre de Recerques Sociològiques (CIS). Al gener, eren un 5,4% els espanyols que preveien comprar un habitatge en els següents dotze mesos.

La dada, no obstant això, és millor que el de l'agost anterior, quan un 4,7% dels enquestats van manifestar voler comprar un habitatge en el proper any. Al llarg de l'exercici, la confiança del consumidor per comprar habitatge ha pujat i baixat com una muntanya russa. Si l'any es va estrenar amb un 5,4% d'intenció d'invertir en maó, al febrer aquesta dada va caure fins al 3,8%.

El primer trimestre de l'any es va tancar amb un 4,6% d'intenció de compra, mentre que a l'abril es va registrar un pic del 5,4%, igual que al gener, sent un dels més alts dels últims dotze mesos, només superat per novembre de 2017, quan la intenció de compra d'habitatge dels espanyols era del 5,6%.

D'altra banda, el CIS també va preguntar en la seva enquesta sobre la confiança si el preu de l'habitatge pujaria durant els propers mesos. El 67,9% dels espanyols van opinar a l'agost que el preu pujaria, mentre que el 23,5% preveuen que es mantindrà. Només un 4,2% dels espanyols preveu que el preu de l'habitatge a Espanya baixi en els propers dotze mesos.

L'enquesta del CIS també serveix per fer-se una idea sobre quin tipus d'habitatges tenen els espanyols. Un 44% dels enquestats explica que el seu habitatge és de propietat i que està totalment pagada, mentre que el 30,5% diu que la seva casa és de propietat, però que està subjecta a una hipoteca. El 15,2%, viu en lloguer, mentre que el 5,8% ho fa en un habitatge de propietat per herència o donació.

Font: idealista.com

Los comentarios están cerrados.