Pujada del preu del lloguer durant el segon trimestre

Màxims històrics

El preu de l'habitatge en lloguer en tota Espanya s'ha incrementat un 2,8% durant el segon trimestre de 2019, la qual cosa suposa el seu màxim històric. En taxa interanual, el creixement arriba al 7,1%.

L'increment de preus s'ha produït en totes l'autonomies. Sent Múrcia on més es va incrementar un 9,2% i Madrid on menys un 1,9%.

Madrid i Barcelona són les ciutats més cares per a llogar un habitatge on els preus s'han incrementat un 1,4%. Barcelona es va consolidar com la ciutat més cara 16,5 euros el metre quadrat seguida de Madrid on el metre quadrat està a 16,1 euros i Sant Sebastià 13,8 euros/m2.

Li segueixen les Balears (13,9 euros per metre quadrat), País Basc (11,4 euros per metre quadrat) i Canàries (10,1 euros metre quadrat).

Destacar la Comunitat de Múrcia com la regió on més es van incrementar els preus en aquest segon trimestre de l'any amb un creixement del 9,2%, seguida de Balears (9%), Navarra (6,6%), Castella i Lleó (5,9%) i La Rioja (5,4%).

El preu del lloguer també va pujar un 4,6% a València durant el segon trimestre. El preu del metre quadrat està a 8,8 euros.

Per contra la menor pujada, en canvi, es va donar en la Comunitat de Madrid (1,9%), seguida per Astúries (2%), País Basc (2%), Castella-la Manxa (2,6%) i Andalusia (2,7%).

D'altra banda, els preus més baixos es van trobar a Extremadura (5,2 euros per metre quadrat), Castella-la Manxa (5,3 euros per metre quadrat) i La Rioja (6,2 euros per metre quadrat).

Només Guipúscoa va reduir els seus preus durant els últims tres mesos (un 0,2%),

Jaén va ser la província més econòmica, 4,6 euros el metre quadrat, seguida d'Àvila (4,8 euros el metre quadrat) i Lugo, Càceres i Terol (4,9 euros el metre quadrat en els tres casos).

Solament van reduir els seus preus durant el segon trimestre Pontevedra (un 4%), Sant Sebastià (3,1%), Lugo (2,6%) i Càceres (0,1%), mentre que la major pujada es va produir a Terol (14,7%), seguit per Múrcia (9,3%) i Lleó (9,1%).

Lugo, Zamora, Ciudad Real i Càceres, comparteixen un preu de 5,3 euros per metre quadrat.

 

Font: Inmonews.es

Entradas relacionadas