Presentació del llibre ”Una Nova Regulació Per als arrendaments d’Habitatge en un Context Europeu” de la Dra. Elga Molina

La jornada, organitzada pel COAPI i Associació, ha aplegat professionals del sector que han tingut l’oportunitat de debatre amb l’autora sobre la temàtica d'arrendaments

La presentació s'ha realitzat aquest dijous 21 de febrer a la seu de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Tarragona i ha anat a càrrec de l'autora, la Dra. Elga Molina, llicenciada en dret i professora adscrita al Departament de Dret Privat, Processal i Financer de la URV.
L'acte organitzat pel COAPI i Associació s'ha iniciat a les 10h amb la presentació del llibre i posteriorment els assistents han participat del debat programat "Qüestions controvertides sobre els arrendaments d'habitatge."

La Dra. Molina també imparteix docència al màster en Dret de l'Empresa i la Contractació i al Curs d'Agent Immobiliari i Gestió de la Propietat. El seu camp de recerca gira al voltant del sector de l'habitatge, amb la publicació de diversos articles sobre la matèria. La tesi doctoral de la Dra. Molina, qualificada d'excel·lent cum laude, ha acabat publicada donant forma al llibre "Una Nova Regulació Per als arrendaments d'Habitatge en un Context Europeu".

En el llibre es du a terme un estudi crític del contracte d'arrendament d'habitatge vigent a Espanya. L'autora proposa una nova normativa, la qual considera imprescindible per corregir les disfuncions existents en el mercat de lloguer. Actualment, Espanya és el país amb una de les taxes més baixes d'Europa de lloguers acompanyada de Grècia, Portugal, Itàlia, Malta i Espanya. Aquesta normativa proposada en el llibre ha de posicionar l'opció d'arrendament com a alternativa real a la propietat com a forma d'accés a l'habitatge.
Elga Molina assegura que "La regularització del sector és necessària, els professionals immobiliaris tracten amb el que és un dret fonamental, el dret a l'habitatge."
En la tesi la Dra. Molina explica que la normativització del sector enfocada en matèria de lloguer ha de cercar l'estabilitat (fomentar els contractes indefinits), l'assequibilitat (promoure sistemes de renda referenciada) i la flexibilitat (facilitar el desistiment i el subarrendament) de l'arrendatari per aconseguir que aquesta sigui també una opció majoritària.

Los comentarios están cerrados.