Una taula transversal tècnica entre el Govern i operadors immobiliaris, la nova proposta del COAPI i Associació per abordar les necessitats del sector de l’habitatge a Catalunya

El passat dimecres 8 de juliol el president del Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària i Associació de Tarragona va participar en una reunió telemàtica juntament amb els representants territorials de la resta de Col·legis de Catalunya i amb el Sr. Agustí Serra Monté, secretari d'Hàbitat Urbà i Territori de la Generalitat de Catalunya.

Durant la reunió, que es va celebrar de manera telemàtica, es van tractar diverses qüestions sobre l'estat actual del sector a Catalunya o la maca de regulació de la professió. Amb l'objectiu d'establir una correcta correlació entre la tasca legislativa en matèria d'habitatge i la realitat de les necessitats dels operadors immobiliaris Mas va proposar la constitució d'una Taula Transversal Tècnica. Aquest organisme estaria format per promotors i constructors, el Consell Català de Col·legis d'Agents de la Propietat Immobiliària i altres operadors del sector de l'habitatge i seria de caràcter institucional i permanent. Aquesta taula pretén ser un organisme d'assessorament per al govern de la generalitat en matèria d'habitatge. El president del COAPI i Associació de Tarragona considera que "la legislació ha de facilitar l'activitat econòmica del sector i no pas posar-hi traves, per això cal conèixer les necessitats i realitat dels professionals que operen en aquest mercat."

Una legislació que incentivi la inversió en la construcció i rehabilitació d'habitatges és clau per donar un impuls al sector segons apunta Mas. "Actualment la regulació requereix una quantitat important de diners abans de començar qualsevol projecte de construcció que no garanteix el desenvolupament del mateix ni la devolució de la inversió. Aquest risc fa que els inversors marxin de Catalunya i escullin altres territoris per dur a terme els seus projectes. Si des del govern de Catalunya es facilita el desenvolupament de projectes d'obra i construcció el sector immobiliari tornarà a invertir en el nostre territori i generarà riquesa i llocs de treball. També es produirà un augment de l'oferta que ajudarà a equilibrar els preus dels habitatges." Assegura el president del COAPI i Associació de Tarragona.

Des del COAPI i Associació de Tarragona s'espera que la proposta de formació de la Taula Transversal Tècnica entre la Generalitat i representants del sector immobiliari a Catalunya sigui recollida pel secretari d'Hàbitat Urbà i Territori de la Generalitat de Catalunya i pugui tirar endavant en els pròxims mesos.

Entradas relacionadas