Cinco razones por las que es mejor alquilar un piso a estudiantes

Uniplaces recomana als propietaris d'habitatges de lloguer que optin per llogar els seus immobles a estudiants universitaris ja que "aquest tipus d'inquilí aporta més seguretat econòmica en evitar la incertesa que genera l'opció de llogar els seus habitatges com a pisos turístics", assegura Mariano Kostelec, co fundador de la companyia.

En aquest sentit, Uniplaces considera que front al lloguer de vacances el lloguer a estudiants compta amb les següents avantatges:

Assegurar una renda constant al llarg de l'any. El mercat del lloguer a estudiants es mou d'acord amb els períodes universitaris pel que durant aquestes dates els ingressos generats per l'habitatge són estables. Per contra, els lloguers turístics es troben més subjectes a l'estacionalitat. Nerea Aguilar, directora d'operacions de HelpMadrid, considera que "l'increment de concessions de beques universitàries ha contribuït que la demanda d'allotjament per part d'estudiants sigui permanent, el que fa que aquest mercat estigui en constant creixement".

S'elimina l'espai entre les reserves i el temps de recerca. En llogar a estudiants els períodes són més llargs pels quals el propietari no ha d'estar pendent d'anunciar la disponibilitat de l'immoble cada poc temps. Al seu torn, tenir menys inquilins implica menor nombre de transaccions per obtenir beneficis i disminueix el risc de cancel·lació de les reserves.

Major demanda d'estudiants. Encara que Espanya és un dels majors receptors de turistes, en temporada baixa pot costar trobar llogaters ja que els immobles competeixen amb hotels, hostals, albergs, càmpings ... però, llogar a estudiants és més senzill ja que Espanya és el país europeu que més estudiants Erasmus rep.

No es paguen taxes turístiques. A Catalunya els que lloguen habitacions o habitatges com a allotjaments turístics han de pagar una taxa. Aquesta mesura, que no està implantada en altres comunitats, suposa que el propietari recapti la taxa i presenti la factura davant l'Agència Tributària, tràmit que s'elimina quan es lloga a estudiants.

L'habitatge pateix menys. Els estudiants tracten millor el mobiliari i l'equipament de l'immoble en el qual van a residir ja que ho faran durant més temps que el que pot passar algú que llogui l'habitació per dies o setmanes. Segons Uniplaces, els estudiants romanen, de mitjana, 5 mesos en els habitatges que lloguen.

Tant des Uniplaces com des HelpMadrid consideren que "durant 2016 el mercat del lloguer a estudiants continuarà creixent gràcies a que el flux de demanda a la recerca d'allotjament superarà el de l'any passat".

Entradas relacionadas