COAPI Tarragona signa un conveni amb l’Institut Vidal i Barraquer de Tarragona

Amb l'objectiu de millorar la capacitat de les empreses per disposar de persones qualificades per a les seves necessitats, a Catalunya s'està implantat la Formació Professional Dual que permet la combinació d’una formació acadèmica i l’aprenentatge en una empresa.

La signatura del conveni entre el Col·legi i Associació d’Agents de la Propietat Immobiliària de la Província de Tarragona (COAPI) amb l’Institut Vidal i Barraquer de Tarragona, produïda aquest 4 de desembre, permetrà fomentar la cooperació entre les empreses i les institucions acadèmiques, per tal de millorar la contractació de joves.

La firma ha anat a càrrec del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. A l'acte hi han assistit dos representants de l’Institut Vidal i Barraquer; el Sr. Narcís Castaneda Pérez, director de l’Institut i la Sra. Mercè Mayol i Martínez, del servei de Programes i Projectes de Foment dels Ensenyaments Professionals.

Per altra banda, també hi va estar present un representant del servei de Programes i Projectes de Foment dels Ensenyaments Professionals, el Sr. Manel Alonso, API i professor de secundària, així com el president del COAPI Tarragona, José Antonio Mas Flores.

Implantació del model educatiu A Catalunya es vol prioritzar aquest model educatiu en què l’empresa assumeix responsabilitats de formació i així adapta a les seves necessitats amb l’objectiu final de millorar l’educació rebuda i fer-la més útil al sistema productiu, millorant així la ocupabilitat dels joves.

La realitat actual de l'organització dels centres de formació professional i l'estructura modular dels continguts dels cicles formatius permet una gran flexibilitat i adaptabilitat a les necessitats de formació i ofereix la possibilitat d'adquirir les competències necessàries tant a les aules i tallers dels centres com a les instal·lacions de les pròpies empreses.

Amb la complicitat i corresponsabilitat d'ambdues parts, i el suport de les entitats i administracions, es podrà crear, conjuntament, un model que augmenti la capacitació dels futurs professionals de Catalunya i aporti un impuls important a la competitivitat de les empreses catalanes.

Entradas relacionadas