El contracte de corretatge i la intermediació immobiliària com a tema central de la segona jornada de l’Aula de Formació Contínua 2015

Més de mig centenar de persones han assistit a la jornada encapçalada pel Sr. Luis Rivera, Magistrat del Jutjat de 1ª Instància nº3 de Tarragona

La jornada ha començat amb la benvinguda a tots els presents per part del president de COAPI Tarragona, José A. Mas. Tot seguit s’ha donat el tret de sortida a la segona de les trobades tècniques, a càrrec del Magistrat del Jutjat de 1ª Instància nº3 de Tarragona, el Sr. Luis Rivera Artieda, que ha comptat amb la participació de més de mig centenar de persones.

En aquesta segona sessió, la ponència s’ha centrat en els agents de la propietat immobiliària. El contracte de corretatge i la intermediació immobiliària.

En aquest sentit, l’objectiu de la segona jornada ha estat analitzar la regulació normativa dels API, especialment a Catalunya, així com les característiques fonamentals del contracte de corretatge en la intermediació immobiliària, centrant l'exposició en la compravenda i en la problemàtica pràctica que suscita la mediació, amb les diferents postures que han vingut mantenint els tribunals.

Durant la formació s’han tractat aspectes com la regulació de l'activitat desenvolupada pels agents de la propietat immobiliària, l’evolució de la normativa i la situació actual. Els requisits de l'exercici de l'activitat d'intermediació immobiliària a Catalunya com l’establiment obert al públic, la capacitació professional i la solvència.

Com a segon punt important a destacar, durant la formació també s’ha abordat el contracte de corretatge, la intermediació immobiliària en la compravenda. Ampliant la informació, el tema s’ha desglossat en diferents punts com la naturalesa i les seves característiques, la forma del contracte, drets i obligacions, la meritació dels honoraris, negativa del venedor a formalitzar la venda, entre d’altres.

Amb aquesta jornada el COAPI ja ha celebrat dues de les 8 trobades que s’allargaran fins el 18 de desembre.

Entradas relacionadas