Gairebé un centenar de persones a la presentació del MVI a Tarragona

EL MVI permet conèixer el valor d'un immoble o el valor mitjà d'una zona i ajustar la captació al valor real de les vendes.

La Sala Genius del Palau Firal i de Congressos de Tarragona ha acollit, aquest divendres 19 de febrer al matí, la presentació a Tarragona de la Metodologia de Valoració Immobiliària (MVI) del Col·legi de Registradors d'Espanya. La presentació, que ha anat a càrrec del Consell General dels COAPI d'Espanya, ha consistit en una demostració del funcionament i prestacions d'aquesta innovadora eina.

El MVI permet l'accés privilegiat a la informació de les operacions que s'han escripturat i inscrit en els últims anys, actualitzant trimestralment el preu, el carrer, el portal, la superfície i l'antiguitat cadastral amb dades del Registre de la Propietat. Aquesta aplicació web, desenvolupat per un equip d'especialistes de la Universitat de Saragossa, està disponible actualment per a totes les capitals de província i, a partir de novembre, també a les ciutats de més de 100.000 habitants. Així mateix, ja s'està treballant per fer-lo arribar a totes les ciutats de més de 50.000 habitants d'Espanya.

El sistema MVI ofereix als col·legiats exercents una potent eina d'informació que aporta un valor afegit en el treball diari. És també una eina de valoració que permetrà conèixer el valor d'un immoble o el valor mitjà d'una zona i ajustar la captació al valor real de les vendes que s'han produït en el mercat.

Entradas relacionadas