El confinament dispara la cerca de pisos amb llum i pati o balcó

Més de 40 dies de confinament han disparat la cerca d'habitatges en internet i han provocat un canvi en les preferències dels espanyols, que valoren molt més que siguin lluminoses i tinguin balcó o jardí, encara que això suposi renunciar a viure en el centre de la ciutat i anar-se als afores.

Viure tancats a casa durant setmanes, sovint en espais reduïts i sense una sortida a l'exterior, ha fet que els ciutadans que volen canviar-se d'habitatge tinguin en compte uns requisits que abans del 14 de març, quan es va declarar l'estat d'alarma per la pandèmia de coronavirus, ni tan sols s'havien plantejat.

Un estudi del portal immobiliari Idealista, a més, apunta que el 7,9% de les llars espanyoles està passant el confinament sense veure el carrer des del seu habitatge, a l'ésser aquesta completament interior.

No és d'estranyar, doncs, que les cerques d'habitatge amb balcó, terrassa i, especialment, jardí s'hagin disparat un 40% des de l'inici del confinament i hagin guanyat protagonisme els àtics, xalets i plantes baixes enfront dels pisos convencionals, segons la plataforma Fotocasa.

Servihabitat, que gestiona més de 55.000 immobles en tota Espanya, també ha constatat un canvi de tendència en la tipologia de producte desitjat, perquè les cerques d'habitatges amb terrassa o jardí en el seu web han crescut un 26% des de l'inici del brot de coronavirus.

"Aquest confinament canviarà les prioritats dels espanyols i atorgarà a l'habitatge una importància que fins ara potser mai havia tingut", assenyala Fotocasa, que genera cada mes un trànsit de 25 milions de visites i que cada dia consulten una mitjana de 500.000 usuaris únics.

Des de Fotocasa, que és propietat del grup Adevinta, amo també de Habitaclia, apunten a Efe que després del confinament molts espanyols continuaran fent teletreball, la qual cosa posarà en valor encara més el fet de disposar d'una casa amb amplitud, lluminositat i amb una sortida exterior.

El desig de poder tenir jardí en el futur habitatge indica, a més, que molts espanyols estan disposats a deixar les grans ciutats per a anar-se a viure als afores o zones menys poblades, que és on principalment es poden trobar aquestes cases amb patis o àmplies zones enjardinades.

Llegir tota la notícia a Expansion.com>>>

Entradas relacionadas