Tornen les sessions formatives presencials del COAPI i Associació de Tarragona

El passat dilluns 15 de novembre el COAPI i Associació de Tarragona va reprendre les sessions formatives presencials amb el cicle de jornades "El futur és ara. Noves tendències en la intermediació immobiliària." La sessió va tenir lloc al Palau de Congressos de Tarragona i va comptar amb l'assistència de més de 25 col·legiats/des, associats/des i professionals del sector immobiliari.

La primera de les jornades ha estat impartida pel Dr. Sergio Nasarre Aznar. Nasarre és Catedràtic de Dret Civil a la Universitat Rovira i Virgili i director de la Càtedra UNESCO d'Habitatge de la URV. És doctor europeu en Dret i màster en economia immobiliària per la Universitat de Cambridge. Des de 2008 és Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació.

En la primera formació "Nous reptes de les comunitats de propietaris" el Dr. Nasarre va exposar la situació actual a la qual s'enfronten les comunitats de propietaris. La llei de propietat horitzontal espanyola ha estat històricament una fórmula d'èxit des dels anys 60 fins a l'actualitat en el sector residencial. "Aquesta fórmula ha estat capaç de donar resposta a les necessitats de cadascuna de les fases en què s'ha trobat la societat des de la sortida de la crisi de la guerra civil, les migracions internes per temes laborals fins i tot la crisi del 2007 i en els últims 15 anys. La propietat horitzontal és una fórmula d'èxit, però en l'actualitat s'ha de repensar, ja que s'ha produït un canvi de paradigma amb l'arribada de la generació mil·lenial amb altres capacitats econòmiques, la precarització de l'habitatge, la sobreocupació i el fenomen okupa, la no-governança... Una sèrie de nous reptes als quals les comunitats de propietaris han de fer front." Apuntava el Dr. Sergio Nasarre.

La temàtica ha resultat de gran interès per tots els assistents que han tingut l'oportunitat de resoldre els seus dubtes i de debatre sobre el futur de la fórmula de la propietat horitzontal amb el director de la Càtedra UNESCO d'Habitatge de la URV i els companys de professió.

 

Entradas relacionadas