A qui concedeixen una hipoteca un cop superada la crisi econòmica?

Un cop superat el pitjor de la crisi, la banca torna a concedir hipoteques. No obstant això, les condicions no són igual de laxes que abans que esclatés la bombolla immobiliària. El portal Habitaclia analitza com seran els crèdits per comprar un habitatge en 2016 a partir de dades del comparador hipotecari HelpMyCash.

A qui concediran una hipoteca el 2016?

Només podran accedir a un crèdit hipotecari aquelles persones amb ingressos estables i un cert nivell d'estalvi. La majoria dels bancs només els concedeixen a aquells clients amb una nòmina superior als 2.000 euros mensuals en solitari o entre els dos titulars. A més, el client haurà d'aportar un 20% del valor de l'immoble, ja que els clients només estan finançant fins a un 80%.

Quins interessos s'aplicaran?

L'interès que oferiran els bancs el 2016 oscil·larà entre Euribor + 0,99% i Euribor + 1,50% si el client accepta la vinculació requerida pel banc i entre Euribor + 2% o Euribor + 2,50% si el client no accepta contractar les assegurances a l'entitat que li concedeix el crèdit. L'Euribor cotitza ara en el seu mínim històric i els experts no preveuen una pujada dràstica en els primers mesos de l'any que ve.

Les entitats també ofereixen hipoteques a interès fix i mixt per ingressar més diners a curt termini. Això sí, els tipus fixos seran els més baixos de la història: entre el 1,80% i el 4%.

Quina vinculació d'exigir els bancs?

Les entitats obligaran a domiciliar la nòmina en una gran part dels casos. També s'exigirà domiciliar diversos rebuts i contractar una targeta de crèdit o dèbit amb una despesa mínima. La contractació d'assegurances també determinaran el tipus d'interès a aplicar. Els dos més exigits són l'assegurança de vida (el preu oscil·la entre els 150 i els 400 euros anuals) i el de llar (entre els 130 i els 200 euros).

Quines comissions caldrà pagar?

En les hipoteques a tipus variable seguirà sent fàcil trobar ofertes sense comissió d'obertura, mentre que en les de tipus fix o mixt serà més freqüent que ens apliquin una comissió de l'1% res més signar. Les comissions màximes en cas de subrogació o amortització anticipada parcial de la hipoteca seran del 0,5%. També hi haurà hipoteques totalment lliures de comissions.

Quines són les millors hipoteques del 2016?

Entre els millors crèdits trobem la Hipoteca Taronja d'ING Direct, la Hipoteca Freedom de Banc Mediolanum, Hipoteca Un-i, la Hipoteca Habitatge Habitual de Oficinadirecta i la Hipoteca Open d'Open Bank.

Entradas relacionadas