Els pisos de lloguer turístic podrien necessitar l’autorització de 3/5 parts del veïnat

Les comunitats de veïns podran impedir els habitatges d'ús turístic. El Govern preveu modificar la llei d'arrendaments urbans i la de propietat horitzontal per abordar la qüestió de l'augment d'aquest tipus d'habitatges, un dels principals reptes als quals s'enfronta el turisme. L'opció sobre la qual es treballa és que per poder dedicar un habitatge al lloguer d'ús turístic es requereixi el vot favorable d'almenys un majoria de tres cinquens dels propietaris.

Aquest dimarts s'ha celebrat entre el Govern i les comunitats autònomes la primera reunió del grup de treball sobre pisos turístics amb el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. La secretària d'Estat de Turisme, Isabel Oliver, ha explicat que l'Executiu central ha portat a aquest grup de treball la seva disposició a reformar la Llei de Propietat Horitzontal, tal com li demanen les comunitats autònomes, que reclamen a l’uníson que s'acabi amb la unanimitat que es demana actualment en les comunitats de veïns per canviar els estatuts en els quals es regula el vistiplau a determinats acords, entre ells el permís perquè hi hagi en l'immoble un arrendament turístic.

A part d'aquesta reforma, el govern va a estudiar en el grup de treball una reforma de la Llei d'Arrendaments Urbans per acotar el que és el lloguer de temporada, així com una "definició única" d'habitatge d'ús turístic per a tot l'Estat.

L'executiu també té previst crear un registre únic d'habitatges turístics, que serà una eina per a les comunitats per controlar i verificar que aquestes cases compleixen els requisits legals exigits.

El grup de treball que es va reunir amb els representants dels ministeris de Foment i Indústria, la Federació Espanyola de Municipis i les comunitats autònomes, va convocar una segona reunió amb els sectors d'hostaleria, de consumidors i plataformes de lloguer afectats.

Font: eleconomista.es

Entradas relacionadas