coapi tarragona

200 professionals del sector immobiliari assisteixen a la jornada sobre la “Ley de la vivienda” organitzada pel COAPI i Associació de Tarragona

El dimecres 31 de maig s'ha celebrat, a la seu de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona, una jornada especial informativa sobre la nova "Ley por el Derecho a la Vivienda". El projecte de Llei pel Dret a l'Habitatge va ser aprovat pel Congrés el 27 d'abril de 2023 i definitivament pel Senat el 17 de maig. El 25 de maig es va publicar al BOE com la Llei 12/2023, de 24 de maig, pel Dret a l'Habitatge. Es tracta d'una de les reformes recollides en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

La jornada ha anat a càrrec del Sr. Joan Perarnau Moya, magistrat i professor associat de dret processal de la URV.

El Sr. Joan Perarnau Moya ha exposat les principals novetats de la nova llei que es pot entendre en diferents blocs segons les mesures aprovades amb l'objectiu de donar impuls a l'habitatge públic, posar límits al preu del lloguer, enfortir l'equilibri en les relacions entre arrendador i arrendatari, la protecció contra desnonaments i la nova definició de gran propietari i habitatge buit. Posteriorment, tots els assistents han pogut resoldre els seus dubtes tot exposant casos pràctics i reals.

Els assistents han fet una valoració molt positiva de la formació, ja que han considerat " La jornada ens ha ajudat a esclarir els dubtes en aspectes legislatius donat a les recents actualitzacions de lleis en matèria d'habitatge."

Entradas relacionadas