L’Executiu reactiva la llei de Sòl per agilitar planificacions urbanístiques

El Govern central va aprovar ahir l’avantprojecte de llei que modifica la llei de Sòl i Rehabilitació Urbana amb l’objectiu d’agilitar plans urbanístics i “donar seguretat jurídica” al sector. La norma és idèntica a la que es va aprovar el desembre del 2022, que no va arribar a començar l’etapa parlamentària per l’avançament electoral. Ara, els canvis en la normativa estatal de planificació urbanística tiren endavant amb l’impuls del Ministeri d’Habitatge i el suport dels constructors i promotors d’habitatge, però amb l’oposició de Sumar.

La principal mesura de la iniciativa que arribarà al Congrés dels Diputats és que els plans urbanístics no es paralitzin per petits errors o defectes esmenables. Per això, el text planteja modificar el règim de nul·litats i anul·labilitats d’ordenació del territori perquè aquests “vicis formals” els pugui “reparar amb retroacció” l’administració ­actuant.

La nova llei de sòl vol resoldre un reclam del sector promotor, que es queixava, a més, que tramitar un pla urbanístic pot allargar-se anys i anys, gairebé una dècada. En el cas de Tarragona, des del 2013.

Més informació:

https://www.lavanguardia.com/encatala/20240327/9583182/l-executiu-reactiva-llei-sol-per-agilitar-planificacions-urbanistiques.html

https://www.ccma.cat/324/les-claus-de-la-llei-del-sol-que-divideix-els-socis-del-govern-espanyol/noticia/3284277/

Entradas relacionadas