L’habitatge és una inversió segura i competitiva per al 2024?

Comencem un nou any 2024 ple de propòsits entre els quals es troben rendibilitzar bé els nostres estalvis. Res permet dormir més i millor a un inversor que la combinació de seguretat i d'alta rendibilitat en un actiu d'estabilitat provada. És el cas de la inversió immobiliària, que arrenca enguany com una de les opcions més atractives dins d'un immens aparador de productes amb diferent perfil de risc que han fet fortuna a la calor de la pujada dels tipus d'interès. Els experts aconsellen diversificar, no posar tots els ous en la mateixa cistella i per a això analitzarem on poder invertir en el sector immobiliari.

Comencem per la borsa, que ha tancat un any 2023 excepcional amb una pujada superior al 20%, per la qual no havia apostat ni el més optimista dels experts quan va començar 2023. I actius tan diferents com l'or o el bitcoin han registrat fortes pujades, fins a màxims històrics en el cas del metall groc i del 150% en el del rei de les criptomonedes.

I entre els actius sense risc, l'alça del preu del diner fins al 4,5% en la zona euro ha omplert de llums el camí dels estalviadors que no volen assumir risc de pèrdua. Els millors dipòsits ofereixen rendibilitats que se situen entre el 4% i el 4,5%, mentre que els comptes remunerats més generosos del mercat donen fins al 3,5% sense cap mena de condició.
En aquest escenari nou, l'habitatge ha tingut l'any 2023 i tindrà enguany una competència extraordinària. Però l'actiu favorit històricament de les famílies espanyoles torna a jugar l'any que comença amb cartes molt guanyadores. Un exercici que ve marcat per un canvi de direcció dels tipus d'interès, que començaran a baixar a tot el món. A Europa, els experts anticipen fins a sis retallades el 2024.
Què ofereix el mercat immobiliari respecte a la resta d'alternatives d'inversió? Sobretot, un gran univers de possibilitats, que van més enllà de la compra d'un habitatge. Aquesta és, no obstant això, l'opció número u de milers d'espanyols, que adquireixen cases amb l'objectiu de llogar-les posteriorment. Una opció d'inversió que està oferint rendibilitats mitjanes d'al voltant del 7%, segons dades d'Idealista.

Llegeix tota la notícia a El Economista clicant AQUÍ

Entradas relacionadas